Ik ben Cheryl de Jong, 28 jaar en ik wil naar de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Sinds mijn 11de beoefen ik de sport schermen, de afgelopen 17 jaar is deze sport gegroeid tot mijn grote liefde. Ik scherm momenteel al 11 jaar bij schermclub den Bosch met trainer Roel Verwijlen.

In mijn schermcarrière van 14 jaar heb ik al veel bereikt bij verschillende clubs. Ik ben Nederlands kampioen geweest bij de jeugd, heb verschillende podium plekken behaald op het NK senioren, tweede plaats op het Nederlandse studenten kampioenschappen 2015, naar verschillende EK’s en WK’s voor de jeugd geweest, een sportpenning van de gemeente Apeldoorn mogen ontvangen en ik ben al een paar jaar achter elkaar Nederlands kampioen Equipe met mijn club Schermclub Den Bosch.  

Ik ben afgestudeerd aan de Johan Cruyff University in Tilburg, dit is de perfecte opleiding voor topsporters in Nederland. Op deze studie kreeg ik de mogelijkheid om te kunnen trainen en een HBO diploma te halen. Op 14-02-2020 behaalde ik mijn diploma SPECO, Sport en Economie. Dit is een studie commerciële economie gericht op de sportbranche. 

 Mijn sterkste kwaliteit in mijn ogen is vastberadenheid. Als ik mijzelf iets heb voor genomen ga ik daar voor de volle 110% voor. Ik geef nooit op en zal altijd doorzetten.  

 In maart 2014 heb ik op een trainingskamp in Luxemburg mijn voorste kruisband aan mijn linker knie afgescheurd. Dit was een week voor het EK Junioren en een kleine maand voor het WK Junioren. De orthopeed gaf mij een keuze, of gelijk opereren en er dan een jaar uitliggen of beide toernooien nog spelen en er dan langer uitliggen. Ondanks deze grote blessure heb ik toch besloten beide toernooien te schermen met een afgescheurde kruisband. Om dit te kunnen doen ben ik in die periode dagelijks naar de fysio geweest voor krachttraining en behandelingen. Ondanks dat de orthopeed mij had verteld dat ik met deze keuze er meer dan een jaar uit zou liggen had ik mij voorgenomen om toch binnen een jaar terug te zijn op mijn oude niveau. En met veel inzet en hard werken  is dit mij gelukt! Daar was heel veel bloed, zweet en tranen voor nodig en daarom ben ik daar ben ik persoonlijk erg trots op.

Ik ben een echte doorzetter en ben bereid om alles te doen om het onmogelijke mogelijk te maken. Mijn motto is: als je het maar graag genoeg wilt, kan alles!

Voor het seizoen 2023/2024 zijn mijn doelen kwalificatie EK en een podium plek op de NK senioren.